на живо

Григор започна с победа в Стокхолм /ВИДЕО/

Григор Димитров надигра Филип Краинович с 2-0 сета

atpworldtour.com

Григор Димитров започна с успех участието си на турнира IF Stockholm Open в Швеция. В първата среща от надпреварата най-добрия ни тенисист отстрани квалификанта Филип Краинович с 2-0 сета, в отделните части 7-5 и 6-3. Това беше втори успех на българина срещу този съперник през сезона.

Двубоят започна равностойно, но в четвъртия гейм Григор Димитров направи пробив и поведе с 3-1. Сърбинът обаче, веднага върна пробива и изравни резултата и загатна, че няма да се предаде лесно.

Срещата продължи гейм за гейм, Григор показа на моменти доста колеблива игра, а при 4-4 гейма сръбския тенисист направи нов пробив и поведе с 5-4. Впоследствие обаче, Димитров върна пробива и се стигна до ново равенство 5-5. В края на сета 26-тия в света заигра по-уверено и стигна до победата със 7-5.

Във втората част Григор показа съвсем различен стил на игра и без проблеми стигна до победата със 6-3.

Именно в шведската столица Григор спечели първия си турнир от ATP преди две години, а миналата година достигна до финалната среща с Томаш Бердих, който е евентуален негов опонент на четвъртфиналите.

В четвъртък Григор ще излезе отново на корта в мач от втория кръг срещу испанеца Николас Алмагро, който отстрани Ярко Ниеминен. Двамата са си разменили по една победа в досегашните двубои помежду си.

Всички срещи на Григор Димитров до края на турнира очаквайте в преки предавания по RING.