на живо

Григор започва да изживява мечтата си

Българинът стартира на финалния АТР срещу Доминик Тийм

Lap.bg

Григор Димитров си пожела, работи усилено и постигна една от най-често срещаните мечти в света на тениса - да играя на финалния турнир на АТР, който тази година се провежда в Лондон.

Днес (13 ноември) българинът ще излезе в първи мач от надпреварата срещу австриеца Доминик Тийм. Очаква се срещата да започне около 16:00 ч. българско време.

В британската столица си дават среща осемте най-добри тенисисти през сезона. Григор си осигури място сред тях, след като спечели 3 титли - в Бризбън, София и Синсинати, и игра полуфинал на Откритото първенство на Австралия. Това му осигури и рекордно класиране в световната ранглиста. Роденият в Хасково тенисист в момента е шести сред своите колеги.

Днешният му съперник пък е 4-ти, но не е непреодолим. Тийм и българинът са изиграли 3 мача помежду си. 24-годишният австриец има 2 победи (през 2016 г. в Акапулко, през 2017 г. в Мадрид). Григор също е печелил. В началото на годината той победи в Бризбън и след това вдигна трофея.

Тийм е първият съперник на Григор в груповата фаза на турнира, който слага край на сезона. Жребият определи Димитров да е в група "Пийт Сампръс",  останалите му опоненти в нея са световният номер 1 Рафаел Надал, който до последно беше под въпрос заради контузия, и белгиецът Давид Гофен.

Двама от четиримата тенисисти ще се класират за елиминациите. Победите в групата обаче ще се отразят благоприятно и на подреждането на тенисистите в световната ранглиста, тъй като всеки успех носи по 200 точки за нея.