на живо

Григор започва срещу французин на турнира преди US Open

Българинът е шампион на турнира от 2017 г.

Getty Images

Григор Димитров ще започне участието си на тенис турнира, който по традиция се провежда в Синсинати, но тази година е изместен в Ню Йорк, срещу французина Юго Умбер. Това определи жребият за надпреварата, която започва от 22 август.

Българският тенисист е шампион в турнира от 2017 г., а този път надпреварата ще бъде своеобразна генерална репетиция преди Откритото първенство на САЩ.

Димитров се е изправял срещу Умбер само веднъж в кариерата си. През 2019 г. той успя да победи французина в Париж, постигайки впечатляващ обрат - 4:6, 6:1, 6:2.

При успех в първия кръг в Синсинати, Григор ще играе срещу тенисист, минал през квалификациите. 

Снимка: Reuters

В турнира ще участват още световният номер 1 Новак Джокович, Доминик Тийм, Александър Зверев, Анди Мъри и Андрей Рубльов.

Очаква се Григор да излезе за първа тренировка на американска земя днес (21 август). В началото на пандемиято от коронавирус българинът беше изолиран заедно с треньора си Кристиан Гро в Калифорния. След това той се върна в Европа за демонстративните турнири, организирани от Новак Джокович в страните от бивша Югославия. Българинът обяви, че е заразен с COVID-19 в края на юни, но вече е добре и резултатът му е отрицателен.

Коронавирусът размести тенис календара за 2020 г. Част от турнирите бяха отменени, а други - преместени. Откритото първенство на САЩ ще е първото голямо събитие, организирано след принудителната пауза. Голяма част от световните звезди, в това число Рафаел Надал, Роджър Федерер и Ник Кирьос, обявиха, че няма да пътуват за САЩ, тъй като се опасяват от заразяване с COVID-19.