на живо

Григор започва срещу труден съперник в Индиън Уелс

Димитров среща Ник Кириос във втория кръг на турнира

Григор Димитров ще започне участието си на тенис турнира в Индиън Уелс с тежък мач. Негов съперник във втория кръг е австралийският младок Ник Кириос, който си осигури среща с родния представител след победа в първия кръг над американеца Денис Кудла с 2:0 сета (6:4, 7:5).

Кириос заема 37-ма позиция в световната ранглиста, а неговото име нашумя след страхотните му изяви на Аустрелиън Оупън, където достигна до четвъртфиналната фаза. До момента Григор и 19-годишният австралиец не са играли помежду си, а двубоят им ще бъде сред първите от неделната програма на турнира и по първоначални информации би трябвало да започне около 18 часа българско време утре.

След успеха си над Кудла, Кириос заяви, че очаква следващия си мач с нетърпение, защото ще се изправи срещу един от най-добрите играчи на планетата.

"В момента той е един от най-добрите тенисисти в света. Причината, поради която играя този спорт, е именно да имам възможността да се състезавам с най-добрите. Просто ще изляза на корта и ще се забавлявам", заяви австралиецът.

Григор Димитров е поставен под номер 11, а в неговата част от схемата са Милош Раонич, Ришар Гаске, Жил Симон и Рафаел Надал. Испанецът е евентуален съперник на родната звезда на четвъртфиналите.

През изминалата нощ Димитров и неговият партньор Марди Фиш отпаднаха от турнира на двойки след загуба от тандема Ферер/Вердаско с 0:2 сета.