на живо

Григор: Жалко за Пабло. Спестих доста енергия

Българинът се класира за осминафинал на Откритото първенство на Австралия след отказване на своя опонент

Getty Images

Григор Димитров заяви, че съжалява за отказването на своя съперник Пабло Кареньо Буста в третия кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Българинът се класира за следващия етап на надпреварата, след като испанецът поиска медицински таймаут в началото на втория сет и обяви, че не може да продължи.

Преди това Григор успя да запише 3 пробива и сет, спечелен с 6:0.

"Чувствах се чудесно, от началото разбрах, че съперникът ми има някакъв проблем. Жалко за него. Бих отдал заслуженото и на себе си, защото запазих концентрация, първите сетове на такива турнири са много важни. Успях и да спестя доста енергия. За първи път играя през деня тази година. Опитвам се да се наслаждавам на всяка минута", заяви българинът секунди след като мачът беше прекратен.

Снимка: Getty Images

Вместо да използва времето за почивка, Григор ще тренира под ръководството на новия си наставник Данте Беретини.

"Може би ще се върна на корта за 30-40 минути. По начина, по който ме гледа треньорът ми, това е сигурно. Шегата настрана, ще премина през обичайните процедури. Очаквам с нетърпение следващия кръг. Винаги се радвам, когато печеля мачове тук, но този път е по-специално.", заяви той.

Снимка: Getty Images

Следващият съперник на Димитров ще бъде победителят от срещата между Ник Кирьос и Доминик Тийм. Очаква се тя да започне след 10:00 ч. българско време.