на живо

Гриша Ганчев: С Инджов прекратяваме дейността си в ЦСКА

Собственикът и съдружникът му се оттеглят от клуба

Гриша Ганчев: С Инджов прекратяваме дейността си в ЦСКА

Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев и съдружникът му Юлиян Инджов се оттеглят от клуба. Новината бе потвърдена от Ганчев за bTV.

По-рано пред сайта "Топспорт" бизнесменът обяви: 

"Благодаря на цялата армейска общественост, че беше съпричастна с нашето дело. За всичката им любов към отбора.

Искам да кажа от мое име и името на моя съдружник Инджов, че ние прекратяваме дейността си в ЦСКА.

Желаем успехи на отбора - титла, купа на България и купа от Шампионска лига.

С уважение, Гриша Ганчев".

"Няма проблем. Оставяме отбор с 10-12 милиона напред от такъв, който имаше над 40 млн. задължения. Сега наред са феновете", пък каза Ганчев пред "24 часа".

Снимка: Lap.bg

Предполага се, че решението на силния човек на "Армията" е заради вълната от критики по негов адрес заради трансфера на нападателя Али Соу в Русия.

По-рано днес една от фенските фракции на "червените" - "Офендърс" излезе с декларация, в която обвини Ганчев, че гледа само да изкарва пари, а не цели да направи клуба шампион.

Ганчев и Инджов държат по 40% от ЦСКА, а останалите 20% са притежание на Христо Стоичков. Бившият нападател на "Барселона" обаче не участва пряко в издръжката на клуба.

Снимка: cska.bg

През лятото на 2016 г. след фалита на "ПФК ЦСКА" АД Гриша Ганчев създаде "ЦСКА-София" с участието на "Литекс" и "Чавдар" Етрополе. Клубът получи право да се състезава в новосформираната Първа лига.

През 2017 година отборът на Ганчев спечели търга за емблемата и останалите активи на фалиралия "ПФК ЦСКА" АД. Победител в процедурата, която се проведе в Кърджали, бе фирмата "Ред Енимълс" с представител Иван Велчев-Кюстендилеца. Компанията, приближена до самия клуб, спечели с оферта на стойност около 8 млн. лв., която бе близо 5 пъти над първоначалната цена от около 1,6 млн. лв.

Впоследствие ФИФА обяви дружеството за спортен наследник на "ПФК ЦСКА".