на живо

Гришо: Радвам се, че виждам толкова много българи на мачовете си

Димитров се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия

Getty Images

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров спечели първия си мач на Откритото първенство на Австралия по тенис, побеждавайки с 3:1 сета аржентинеца Хуан Игнасио Лондеро. 

След края на двубоя, Гришо обясни защо допусна толкова много непредизвикани грешки в първия сет и как успя да стигне до обрат.

"Опитвах се дълго време да подредя играта си и да вляза в ритъм, в първия сет направих много непредизвикани грешки. Радвам се, че виждам много привърженици, сънародници, благодаря! Винаги е хубаво да си в началото на годината тук, когато си свеж, обичам да идвам в Австралия", коментира Димитров.

Снимка: Getty Images

Запитан за участието си на ATP Cup с отбора на България, той бе категоричен: "Обичам такива мачове, обичам да играя за страната си, да бъда капитан. Направих го за момчетата, за страната си, този турнир е много специален, надявам се да съм направил нещо за отбора си, отне ми много сили".

"Виждам много български флагове, където и да играя, което ме прави щастлив", завърши Димитров, като отново отбеляза колко много се радва на подкрепата на сънародниците ни.