на живо

Гришо изгледа на живо историческия успех на Бианка Андрееску

Българинът бе на трибуните по време на женския финал на US Open

Григор Димитров отпадна на крачка от финала на US Open след загуба от Данийл Медведев, но остана в Ню Йорк и изгледа от трибуните битката за трофея при дамите, съобщава Tenniskafe.com.

Бианка Андрееску и Серина Уилямс си оспорваха титлата на "Артър Аш", а до нея достигна 19-годишната канадка.

Тя се превърна в първата състезателка, спечелила US Open при дебютното си участие в основната схема, след като преодоля Серина Уилямс с 6:3, 7:5 на финала. 19-годишната Андрееску не трепна от значимостта на двубоя, излезе много уверена на корта и демонстрира спокойствие и постоянство, като това я направи първата канадка с "мейджър" трофей.

От другата страна на мрежата положението бе коренно различно. Серина загуби четвърти пореден финал от Шлема след завръщането си от майчинство и мечтаната рекордна 24-а титла продължава да убягва на легендарната американка.

Григор Димитров не успя да се класира за първия си финал на турнир от Големия шлем, след като отстъпи на Медведев в три оспорвани сета – 7:6(6) 6:4, 6:3. Световният №78 показа много добър тенис, но това не му стигна за място в мача за титлата в Ню Йорк. Все пак с достигането си до топ 4 Димитров си гарантира сериозен скок в световната ранглиста и от понеделник ще бъде номер 25.

За бившия №3 предстоят две участия до края на месеца – в турнира от серията ATP 250 в Ченду, който започва на 23 септември, както и в надпреварата от категория ATP 500 в Пекин, която стартира седмица по-късно.