на живо

Гришо: Чувствам се отново жив

Ето какво каза най-добрият ни тенисист преди турнира в Бризбейн

БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров даде интервю преди първия си турнир от новия сезон. Веднага след Нова година Гришо ще се изяви на кортовете на австралийския град Бризбейн.

„Винаги съм имал високи цели за себе си. Искам да си върна нивото от 2014 година и да съм конкурентен на най-големите. Играх добре, но през 2015 година трябваше да защитавам много точки от 2014 година. Това очевидно беше трудно”, каза Димитров.

„Имах съмнения в главата си и чувствах, че вървя надолу. Работих усилено, но нямах точно представа за себе си. Започнах да разбирам какво се случва с мен и да осъзнавам грешките, които допуснах. Трябваше да структурирам всичко извън и на корта и това ми отне време. Прекарах няколко седмици да се уверя, че имам възможно най-добрия тим за 2016 година. Ще работя с Франко Давин и Йохан Йортегрен”, разкри той.

„Бризбейн е страхотен турнир и има условия, подобни на Откритото първенство на Австралия. Участието тук ще ми позволи да се подготвя максимално добре за първия турнир от Големия шлем, който започва на 18 януари”.

„Най-накрая се чувствам отново жив. Усещам искрата в себе си и съм пределно мотивиран. Минах през два свята – веднъж като номер 8 и веднъж като номер 28 в света”, завърши Григор Димитров.