на живо

Гришо и спортната лудост на един народ

Григор игра добре, но нямаше късмет

Хиляди фенове в България и по света прекараха безсънна нощ, за да могат да стискат палци на най-добрия български тенисист Григор Димитров срещу руснака Данийл Медведев. Двамата играха на полуфинал на Откритото първенство на САЩ - последния за годината турнир от Големия шлем. След серия от отлични мачове и победа над Федерер, българинът загуби с 0:3 сета и няма да спори за трофея.

"Смятам, че цяла България трябва да се гордее с него. Не му достигна. Смятам, че Медведев имаше късмет в този мач. Гришо е най-добрият! Да мачка и да продължава напред", заявява Ани, която изгледа срещата в столично заведение.

"Медведев се оказа много стабилен от основната линия. Това определи изхода на мача - за съжаление негативно. Въпреки всичко това Григор направи страхотен турнир, много хора не очакваха. Всички имаме с какво да се гордеем", добавя Цецо.

Подобно беше настроението и отвъд Океана. Не само в Ню Йорк и по трибуните на корта българите стискаха палци на Димитров. В Чикаго агитката се събра в местно заведение, за да подкрепа родения в Хасково тенисист.

"Мога да кажа, че беше много вълнуващо да гледам Григор Димитров! Така е в спорта - винаги има печеливши и губещи. Хубавото е че той е още млад. За мен, като българка, беше много вълнуващо! Горе главата, Гришо!", заяви Ваня след мача.

"Независимо от резултата, Григор се представи блестящо! Голямо достойнство! Аз мисля, че той има голямо бъдеще и все така да ни радва нас българите по целия свят", добавя Иван.