на живо

Гришо не успя да се пребори с Медведев и напусна Вашингтон

Младият руснак се наложи в 2 сета

Reuters

Григор Димитров приключи участието си в турнира по тенис във Вашингтон в третия кръг и не успя да преодолее Даниил Медведев (Русия) за място на четвъртфинала.

Номер 50 в ранглистата нямаше особени проблеми и за малко над час се справи с първата ракета на България с 6:4, 6:2. Григор допусна общо четири пробива в мача - два в първия и два във втория сет, един пък записа на собствената си сметка.

В първите си две подавания Димитров беше уверен и спечели без особени проблеми, но пък и Медведев не му даде шанс. В 5-ия и 6-ия гейм двамата си размениха по един пробив за 3:3, като и двата пъти губещият не взе и точка. След това обаче руснакът направи втори пробив, който завърши от втори опит и го затвърди с подаване за 5:3. Григор успя след това само да си вземе подаването, но накрая падна на нула.

Снимка: Reuters

По абсолютно същия начин стартира и втората част, като хасковлията беше уверен на начален удар, но резултатът вървеше 2:2. След това Димитров при третия си сервис в сета поведе с 40:15, но от тази позиция допусна обрат и пробив. От тук до края на мача българинът беше просто фигурант на корта и не взе нито гейм, като отстъпи с 2:6.

Димитров ще вземе участие на турнира в Монреал, Канада, който започва на 7 август.