на живо

Гришо: Нямам търпение отново да изляза на корта

Българинът е на полуфинал в Куинс

Getty Images

Григор Димитров за трети път в кариерата ще играе на полуфинал на турнира на трева в Куинс, след като победи трудно с 6:3, 3;6, 6:3 руснака Данийл Медведев.

Днес следобед, в сблъсък за място на финала, той ще срещне Фелисиано Лопес. Именно след драматичен мач с три тайбрека срещу испанеца Димитров триумфира в надпреварата през 2014 г.

След успеха си срещу Медведев Гришо сподели, че вече няма търпение за излезе на корта за следващия си мач, като добави, че от доста време не се е чувствал толкова добре.

"Не ми беше лесно да изиграя мача срещу Медведев. Просто трябваше да разчитам на определени оръжия и да играя добре в правилните моменти", каза българинът след успеха над 21-годишния си съперник.

"На полуфинал в турнира съм. Гледам позитивно, развълнуван съм да изляза отново на корта и да играя. Мина известно време, откакто съм се чувствал така добре на корта, така че ще се опитам да се възползвам от момента и да се фокусирам изцяло върху своята игра", добави той.

Срещата между първата ни ракета и 35-годишния испанец е втора в програмата на централния корт и се очаква да започне не преди 16:45 ч. българско време.