на живо

Гришо прегази Кареньо Буста. Продължава с 3 от 3

Нов впечатляващ успех на най-добрия ни тенисист в Лондон

Lap.bg

Трети пореден впечатляващ успех за Григор Димитров в Лондон. Най-добрият ни тенисист прегази Пабло Кареньо Буста с 2:0 сета (6:1, 6:1) в последния мач от груповата фаза на заключителния турнир на АТП. Срещата продължи едва час и 2 минути, а българинът добави още 200 точки за ранглистата и вече е съвсем близо до топ 3 на света.

Гришо започна мача шеметно. Той бързо набра сериозна скорост и поведе с пробив на нула за 2:0. Едва при 40:0 в третия гейм Кареньо Буста успя да запише първа точка в двубоя.

Испанецът се опита да даде отпор на първата ни ракета, но загуби и втория си сервис гейм, изоставайки с 0:4 в първия сет.

Снимка: Lap.bg

Силното представяне на най-добрия ни тенисист продължи, като едва в края на частта 26-годишният Пабло намали за 1:5. Това по никакъв начин не повлия на силния сервис на хасковлията и той приключи първия сет с 6:1 за 24 минути игра на корта в "О2 арена".

Втората част започна с трети пробив на Гришо, след което и преднина от 2:0. И в този сет испанецът успя да спечели само веднъж подаването си за 1:4. Последваха нови два изключителни гейма за Димитров и той сложи точка на спора в мача с брейк за 6:1. 

Утре Гришо ще се изправи срещу американеца Джак Сок в битка за място на финала в Лондон. Срещата е от 22 ч. българско време и отново ще бъде следена на живо на нашия сайт btvnovinite.bg.