на живо

Гришо с първа победа за сезона в САЩ

Димитров не изпита затруднения срещу Села

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира по тенис за мъже в Делрей Бийч. Българинът победи Дуди Села от Израел с 6-4, 6-2, след малко повече от час игра.

В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от двубоя между Дамир Джумур и Рикардас Беранкис.

Поставеният под номер 4 Димитров беше категорично по-добрият играч в мача и спечели пробив в седмия гейм, след като по-рано в сета пропусна едно разиграване за подаването на Села. Водещият български тенисист затвърди пробива на нула и беше близо до нов в деветия гейм, но израелецът отново се спаси и остави аванса на Димитров крехък. Българинът обаче спечели с лекота своя сервис-гейм, за да спечели първата част в рамките на 42 минути.
Села беше далеч по-разконцентриран през втория сет на забавилия се с над три часа мач и българинът се възползва от подаръците. Израелецът направи двойна грешка за пробив на Димитров в четвъртия гейм и взе само още един сервис-гейм до края на мача. Той продължи 1 час и 8 минути, в които Григор Димитров не допусна нито едно разиграване за пробив на Села.

Победата гарантира 20 точки за световната ранглиста и 8325 долара на сметката на Григор Димитров. За победа във втория кръг пък са предвидени 45 точки и 14130 долара.