на живо

Григор тъгува за турнира в Куинс (ВИДЕО)

Надпреварата на трева трябваше да се провежда в момента

Getty Images/Guliver Photos

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров засне специално видео за феновете в Куинс, тъй като именно Fever-Tree Championships трябваше да се провежда в момента.

Българинът бе заявил участие в надпреварата, която спечели през 2014 г., но заради пандемията от коронавирус целият сезон на трева бе отменен. 

"Здравейте, аз съм Григор Димитров. Исках само да кажа колко съм тъжен, че няма как да се състезавам на турнира в Куинс. Това е едно от най-любимите ми места по това време от годината. Връща много хубави спомени – през 2014 година спечелих, заема специално място в сърцето ми", каза Димитров във видео, споделено в страницата на турнира в "Туитър".

"Тъжно е, но здравето е на първо място – пазете се и се надявам да ви видя догодина. Чао.", добавя първата ни ракета.

Гришо вече е в хърватския град Задар, където през уикенда ще се проведе вторият мини демонстративен турнир от "Адриа Тур", организиран от световния номер 1 Новак Джокович.

Преди седмица българският тенисист се включи в турнира в Белград. Той записа две загуби и една победа, които не му бяха достатъчни, за да играе на финал. Победител в сръбската столица стана австриецът Доминик Тийм.