на живо

Гришо: Един малък вирус ни показа за какво не се сещаме в ежедневието си

Най-добрият ни тенисист даде съвети за оцеляване в настоящата ситуация

Григор Димитров силно вярва, че човечеството ще се възстанови след пандемията от коронавирус, която засегна целия свят през последните няколко месеца.

Най-добрият ни тенисист изгря на корицата на списание Hello Monacо, а в интервю за изданието даде няколко съвета за оцеляване в извънредната ситуация.

"Трябва да спазваме мерките за социална дистанция, тъй като по този начин можем да помогнем на света по-бързо да се възстанови. За съжаление, един малък вирус успя да преобърне нашия високотехнологичен свят с главата надолу и ни показа за какво не се сещаме в ежедневието си", казва Димитров.

Снимка: Instagram

"От началото на карантината станахме свидетели на много примери за съчувствие, кураж, отдаденост, щедрост и любов. Хората казват, че е много важно какви изводи ще си направим след това препятствие. Няма никакво съмнение, че слънцето отново ще изгрее след тази пандемия. Нека обаче то да ни и обединява, след като всички сме заедно в този мач. Човечеството трябва да се обедини и да има повече любов", допълва 28-годишният тенисист.

Снимка: Getty Images

Григор споделя най-важните за него неща по време на изолацията:

- Уважавай професионалистите на първата линия, които помагат на всички ни да преминем през това, бъди благодарен.

- Уважавай духа си – отправяй предизвикателства към себе си, стани креативен, опитвай нови неща, забавлявай се. Служи, чети, учи, рисувай, моли се, пей, медитирай, играй, слушай…

- Използвай технологиите, за да останеш свързан със света и да споделяш вдъхновението си.

- Оценявай малките неща – природата, хигиената, готвенето, основните задължения.

Световният номер 19 разкри и графика, който се опитва да следва всеки ден по време на домашната си изолация в Калифорния.

8:00 ч. – Добро утро, слънце

8:30 ч. – Закуска + да се обадя на хората, които обичам

10:30 ч. – Тренировка: кардио/фитнес/разтягане

14:00 ч. – Обяд

14:30 ч. – Тренировка: кардио/фитнес/разтягане

16:00 ч. – Време да се свържа със света + да работя по собственото си развитие

18:30 ч. – Време за готвене на световни ястия

20:00 ч. – Вечеря

Снимка: Getty Images

Димитров продължава да тренират усилено и с мисъл за края на лятото, когато се очаква отново да можем да гледаме тенис, ако ситуацията с разпространението на коронавирус го позволява.

bTV призовава: останете си вкъщи!