на живо

Гришо включи на скорост и отвя Троицки

Най-добрият ни тенисист вече е полуфиналист на турнира в София

Походът на Григор Димитров към титлата в "София Оупън" продължава. Първата ни ракета победи с 2:0 сета Виктор Троицки от Сърбия в среща от четвъртфиналите на турнира.

Най-добрият ни тенисист започна двубоя нервно и трябваше да спасява два брейкбола още в първия гейм. Все пак, благодарение на силния си сервис, Григор съумя да спечели подаването си. Както и вчера, първата ни ракета записа три аса в откриващия гейм.

Впоследствие Гришо показа великолепен тенис и стигна до пробив, който набързо затвърди. Стабилната игра на хасковлията продължи и печелеше подаванията си с лекота. След поредния гейм на 0 Григор и стигна до 5:2. Гейм по-късно първата ни ракета поведе с 1:0 сета. Цялата първа част продължи едва 29 мин.

Вторият сет вървеше по-равностойно, но Димитров първи стигна до възможности за пробив, когато поведе с 40-0 в седмия гейм. Той се възползва от втория си шанс и проби за 4:3, а след това взе подаването си и реализира още един пробив, за да триумфира.

С успеха българинът си осигури 24 520 евро и 90 точки за световната ранглиста, а за място на финала той ще се изправи в събота не преди 18 ч. срещу Николос Басилашвили (Грузия).

"Днес бях още по-фокусиран. Починах си добре снощи. Дойдох с едно добро настроение не само за деня, но и на корта. Може би първия гейм на първия сет ми изигра лоша шега. Но след това вече започнах да се съобразявам с ударите и започнах да чета играта много добре".

"След всеки изминал мач, всяка тренировка, усещаш все повече и корта, но и себе си, ударите. Днес играех сигурно на важните топки и рискувах, когато се наложи. Всеки един мач тука е само за вас, публиката. Благодаря ви много, обичам ви!", заяви емоционалният Григор Димитров веднага след края на мача.