на живо

Гризман донесе първа победа за "Атлетико" в новия дом на тима (ГАЛЕРИЯ)

Пищно откриване предшества мача с "Малага" на "Уанда Метрополитано"

"Атлетико" Мадрид  тържествено влезе на новия си стадион "Уанда Метрополитано", който беше открит с с пищна церемония в събота. Отборът спечели първия си мач новото съоръжение. "Дюшекчиите" победиха с 1:0 "Малага".

68 хиляди нетърпеливи зрители изпълниха стадиона и станаха свидетели на празника, който предшестваше първия съдийски сигнал. Испанският флаг беше спуснат на терена с парашут, а красиви фойерверки оцветиха небето над стадиона. Историята, настоящето и бъдещето на клуба бяха представени от три поколения футболисти - легендата Гарате, идола на феновете Фернандо Торес и младия талант от академията Уго.

Снимка: Reuters

Срещата започна със ситуация за гостите от Малага, която всъщност се оказа и най-добрата им възможност за гол в мача. Борха Бастон влезе в наказателното поле, няколко пъти беше притискан от защитниците и можеше да падне за дузпа, но не го направи и от малък ъгъл стреля силно, но Ян Облак нямаше проблеми.

След това футболистите на "Атлетико" взеха инициативата и създадоха няколко добри възможности, пропуснати от Анхел Кореа и Яник Ферейра Караско. В 61-ата минута домакините стигнаха и до единствения си гол, след като Анхел Кореа демонстрира каскада от финтове на дясното крило и подаде успоредно на голлинията, откъдето Антоан Гризман прати топката в мрежата.

Снимка: Reuters

"Аз лично съм щастлив, че записах името си в историята за този клуб и за този стадион", заяви авторът на попадението след края на срещата.

"Играли сме само един мач, но смятам, че това е най-добрият стадион за игра. Благодаря на публиката, че беше толкова гореща, истинският ни 12-и съотборник", заяви още френският футболист.