на живо

Гризман или Дибала сменя Неймар в "Барса"?

Каталунците в трескаво търсене на нов нападател

Сделката за преминаването на Неймар от "Барселона" в "Пари Сен Жермен" не е окончателно обявена, но каталунските издания вече излязоха с конкретни имена на футболисти, които ще заменят 25-годишният бразилец в атаката на испанския гранд.

Според "Спорт", вместо Неймар, с Меси и Суарес ще си партнира Антоан Гризман или Пауло Дибала. 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Френският нападател на "Атлетико" Мадрид е спряган за трансфер в "Манчестър Юнайтед". Той обаче ще струва на "червените дяволи" колосалната сума от 200 млн. евро. Гризман, който през миналия сезон вкара 26 гола в 53 мача за "дюшекчиите", преподписа своя контракт с тима от Мадрид, но освобождаващата му клауза ще бъде по силите на каталунците, ако получат чаканите 222 млн. евро за Неймар.

Снимка: Getty Images

Другият вариант за заместник на бразилеца е отбелязалият 19 гола в 48 мача през миналия сезон с фланелката на "Ювентус" Пауло Дибала. Той е оценен от "Старата госпожа" на 170 млн. евро. От "Барса" обаче ще трябва да са много настоятелни, тъй като италианския шампион едва ли ще е склонен да се раздели с аржентинеца.

Очаква се в близките дни сделката между каталунците и ПСЖ да бъде финализирана и обявена, а най-вероятно Неймар ще се присъедини към парижани за 5 години.