на живо

Гризман надмина Бензема, Анри и Зидан

Нападателят с повече голове на един голям шампионат от тримата

Антоан Гризман направи три впечатляващи неща с едно докосване на топката по време на 1/4 финала на Франция срещу Исландия. Футболистът на Атлетико Мадрид не само вкара феноменален гол, не само пое лидерството за "Златната обувка" на турнира, но и влезе в историята като по-добре представил се на шампионат на Стария континент от трима велики френски футболисти- Карим Бензема, Тиери Анри и Зинедин Зидан. 

Гризман, който вече има 4 гола на Евро 2016, излезе на второ място в историята на "петлите" по вкарани голове за един шампионат. Горе споменатите Бензема, Анри и Зидан са съумявали да опънат противниковите мрежи по 3 пъти за едно Евро, а Давид Трезеге го е правил 3 пъти на световно първенство. 

Антоан, който се надява да порази вратата на Германия в 1/2 финала, има непосилна задача пред себе си, ако иска да излезе на първо място в тази класация. Пред него стои великия Мишел Платини, който за едно европейско първенство вкарва цели 9 пъти. Ако Гризман все пак успее да достигне Платини, това почти сигурно ще означава, че "петлите" ще печелят трофея.