на живо

Грозни сцени в женския футбол, обиждаха и замеряха с предмети момичетата на "Локо" Пд

Входирана е жалба

Facebook

Грозни сцени в женското ни футболно първенство. Отборът на "Локомотив" Пловдив е бил обиждан и замерян с предмети по време на гостуването си на "Светкавица" Градежница в мач от шампионата при дамите.

Фен на тима от Градежница дори е потърсил саморазправа с капитана на "смърфовете" Кристин Кръстева, а тя е подала жалба срещу агресивния привърженик.  

Сайтът на "черно-белите" съобщи, че е входирана жалба срещу домакините заради скандалните случки на двубоя.

Публикуваме цялата декларация на пловдивския клуб без редакторска намеса:

"ЖФК "Локомотив" Пловдив входира днес жалба в спортно-техническата комисия на АФЛ. Причината - лошата организация или липсата на такава на мача с ФК "Светкавица" Градежница, който се проведе в село Галата в събота.

По време на срещата състезателките в черно и бяло са били постоянно обиждани и замервани с различни предмети (камъни, пръчки, запалки, бутилки) от част от публиката.

След края на двубоя, завършил с победа за "Локомотив", привърженик на домакините е потърсил саморазправа с капитанката Кристин Кръстева, хващайки я за ръката и замахвайки към нея. Само бързата намеса на съдийската тройка (Ивайло Благоев, Ивайло Христов и Лилян Иванов) e предотвратила ескалация на конфликта.

Инцидентът е докладван в полицията, а състезателката Кристин Кръстева е подала жалба срещу гореспоменатия привърженик на отбора-домакин. През цялото време от приключване на срещата до напускането на стадиона, треньорът на ФК "Светкавица" и съдийската бригада са охранявали "черно-белите".

ЖФК "Локомотив" осъжда тези действия и апелира за строги мерки и адекватни наказания!

Недопустимо е да има такива инциденти, застрашаващи нашите състезателки!", гласи декларацията на тима.