на живо

Гуардиола забрани цветните бутонки на юношите

Спазването на йерархията е едно от новите правила на "Етихад Стейдиъм"

Юношите от футболната академия на "Манчестър Сити" ще се наложи да свикват с новите нареждания в клуба, ако искат да бъдат част от него.

От ръководството настояват бъдещите звезди на "гражданите" да спазват йерархията, носейки само черни бутонки по време на тренировките и официалните мачове.

Идеята е играчите да останат мотивирани, а според нововъведената политика в академията, цветните обувки пречат на концентрацията и създават неравенство между децата.

Промяната обаче не е само в стила на футболистите. С назначаването на испанския мениджър Хосеп Гуардиола достъпът до интернет на определени места в "Етихад Кампус" е ограничен.

45-годишният наставник вярва, че може да създаде силен отборен дух, ако накара играчите да общуват помежду си, без да бъдат разсейвани от телефоните си.

Също така важна част от сплотяването на колектива е и общото хранене, което неотменно присъства в ежедневието на футболистите. Гуардиола въведе и традиционното събиране на отбора след домакинските срещи.

Все пак примката бе отхлабена, след като от ръководството разрешиха на играчите да прекарват нощите преди мачовете на "Етихад Стейдиъм" със семействата си.