на живо

Гуардиола загуби първи точки начело на „Сити” след зрелище (ВИДЕО)

Шотландците станаха първият отбор през този сезон, спечелил точки срещу "гражданите"

Getty Images

„Селтик” и „Манчестър Сити” изиграха изключително интригуващ двубой на „Селтик Парк”, завършил при резултат 3:3. На три пъти домакините излизаха напред в резултата, но така и не успяха да задържат преднината си.

Срещата започна с изненадващ натиск от страна на домакините и още в 3-ата минута „детелините” поведоха. Точен бе Муса Дембеле в 3-ата минтуа, а повторенията показаха, че французинът е бил в положение на засада.

Снимка: Getty Images

Отговорът на гостите от Манчестър не закъсня. След една лошо изчистена топка от страна на защитата на „Селтик”, Фернандиньо се оказа на точното място и разстреля вратаря Гордън за 1:1.

В 20-ата минута „детелините” отново излязоха напред в резултата. Рахим Стърлинг се оказа в своето наказателно поле и след мощен удар на Дембеле, топката рикушира в него и влезе във вратата на "гражданите".

Отборът на Хосеп Гуардиола не се отказа и в 28-ата минута върна равенството в мача. Давид Силва пое топката в средата на терена, последва прецизен пас към Стърлинг, който изпрати топката в долния ляв ъгъл на Гордън за 2:2.

Снимка: Getty Images

Опитите на „гражданите” за нов гол преди края на първата част продължиха, но Илкай Гюндоган пропусна страхотен шанс да отбелжи за „Сити” в 44-ата минута.  

По идентичен начин стартира и втората част на „Селтик Парк”. В 47-ата минута стадионът избухна след може би най-красивият гол от началото на груповата фаза на турнира.

Муса Дембеле засече хубаво центриране на Киърън Тиърни и с великолепен удар тип „задна ножица” изведе шотландците напред.

Снимка: Getty Images

В 55-ата минута привлеченият от „Селта” нападател на „Манчестър Сити” Нолито върна паритета в срещата. Испанецът се оказа на правилното място в наказателното поле и реализира за 3:3.

За жалост на зрителите по трибуните темпото на мача спадна, а единствената по-сериозна ситуация се откри пред Фернандиньо в 83-ата минута, но ударът му срещна напречната греда.

След изиграването на днешните срещи в трета група „Манчестър Сити” заема второто място с 4 точки, а „Селтик” е трети с актив от само 1 спечелена точка.