на живо

Гьонов: Срещата е била за обединение, а не за дестабилизация на ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

"Клубът трябва да е на феновете и да бъде под техен надзор"

Целта на срещата между част от организираните фенове на ЦСКА на Гриша Ганчев и спонсора на ЦСКА 1948 Цветомир Найденов, е била обединение, а не дестабилизация на новака в Първа лига. На това мнение е изпълнителният директор на ЦСКА 1948 Добрин Гьонов.

Пред bTV той заяви, че според него клубът трябва да е на феновете и да бъде под техен надзор.

"Не съм бил по никакъв начин уведомен, но в крайна сметка не се е търсело моето мнение, така че в случая няма какво да обсъждам аз срещата. Реагирах положително. Явно има интерес, върви се с някакви мисли и идеи. Обсъжда се бъдещето на ЦСКА-София, така че аз го смятам за положително.", заяви Гьонов.

"Не мога да коментирам нищо, което се свързва с г-н Найденов и неговата фирма. Аз съм съпредседател на ЦСКА 1948. Иска ми се да спре с всякакви конфронтации, които излизат. Затова от наша страна твърдо казваме, че ще подхождаме с уважение към ЦСКА-София, ръководството и, преди всичко, към тяхната публика."

Снимка: Lap.bg

Вчера привържениците на ЦСКА на Гриша Ганчев отправиха предложение на Найденов да оттегли финансовата си подкрепа към ЦСКА 1948 и да я пренасочи към отбора от стадион "Българска армия".

"С г-н Найденов комуникирам постоянно и сме говорили. Няма от какво да имам опасение. Ние си имаме договор, те са наш генерален спонсор. Те са спонсор и на много други отбори. Ако в крайна сметка преценят и стигнат до някакво взаимоотношение, аз нищо не мога да направя.", коментира Гьонов.

Снимка: Lap.bg

"Срещата цели според мен да има единен ЦСКА... Не искам да коментирам думите на абсолютно никого. Ще се повторя: подаваме ръка. Нашият клуб е клуб на феновете. Всеки, който желае, може да стане член на клуба, да влезе в Общото събрание, да има право на глас, да бъде избиран и да бъде ръководител. Според мен ЦСКА, за да не се случи това, което се случи с ЦСКА през 2016 г. и това, което се случва с "Левски" в момента, трябва да стане клуб на феновете и да бъде под пряк техен надзор."

"Аз съм на мнението, че това е било среща, която е имала опознавателен характер, и е имала за цел да се види какви са позициите, за да се стигне да има един ЦСКА. Дали е възможен в бъдеще – мисля, че и г-н Найденов е изразил нашето мнение."

"Предстои да свикваме Общо събрание и ние го казваме: всеки, който би искал, би могъл да стане член, да дойде, да види как работим. Няма да налагаме никакви рестрикции, може да дойде на всеки наш футболен мач."

Снимка: Lap.bg

"Оттук нататък бих искал по никакъв начин да не се конфронтирам с колегите от ЦСКА-София, преди всичко с тяхната публика. Изключително много ги уважавам, тъй като доскоро бяхме заедно."

"Когато изтича договорът и когато седнем на масата за преговори – ако не се получи, естествено, ще търсим други варианти. Г-н Найденов и неговата фирма не е единствен спонсор на нашия отбор. Дори и да ни се оттегли генералният спонсор, имаме варианти. Може би няма да имаме същата мощ, но имаме варианти за нашето съществуване."

Снимка: Lap.bg

"Наредбата на Българския футболен съюз гласи, че всички рискови мачове се играят на Националния стадион. Струва ми се – предвид цялата тази конфронтация и това напрежение, което има, че това ще бъде един рисков мач. Не искам да се злепоставяме, не искам да заставам срещу техни думи... За мен би било хубаво да няма такъв мач. Ако все пак има такава среща, би било хубаво да бъде спокоен и да няма напрежение. Хората да могат да гледат футбола, който ще се играе на терена."

Тагове: