на живо

Хабиб поздрави приятеля си Роналдо за поредното постижение

Двамата редовно си изпращат послания в социалните мрежи

Звездата в смесените бойни изкуства Хабиб Нурмагомедов поздрави добрия си приятел Кристиано Роналдо за забележително дългата му кариера на най-високото ниво.

Боецът от UFC, който напусна октагона непобеден, е голям фен на "Реал" Мадрид, но не крие, че има симпатии и към "Ливърпул", "Анжи" Махачкала и "Галатасарай".

Дегестанецът неведнъж е засичан в компанията на португалския футболист, който също следи отблизо кариерата на Нурмагомедов.

През миналия уикенд Кристиано получи наградата "Golden Foot", която се връчва за принос към развитието на футбола. Тя се присъжда на играчи над 28-годишна възраст, а предишни нейни носители са Дидие Дрогба, Самуел Ето'о и Роналдиньо.

Капитанът на "Барселона" Лионел Меси, който се сочи за най-големия съперник на Роналдо, все още не е получил тази награда.

През октомври Роналдо поздрави Хабиб за победата над Джъстин Гейджи, която се оказа последната за него. 32-годишният руснак обяви, че прекратява кариерата си, тъй като е дал обещание на своята майка да не влиза в октагона без подкрепата на баща си - Абдулманап.

Роналдо качи снимка на боеца с текст: "Поздравления, братле! Баща ти се гордее с теб".

Нурмагомедов-старши почина през юли 2020 г., след като получи усложнения след заразяване с коронавирус.