на живо

Хабиб няма да се връща, ще се занимава с овце и крави

Нурмагомедов е постигнал целите си в октагона

Reuters

Непобеденият шампион в лека категория на смесените бойни изкуства (ММА) Хабиб Нурмагомедов е категоричен, че окончателно е приключил с октагона. 32-годишният боец от Дегестан победи Джъстин Гейджи в края на миналия месец в Абу Даби и увеличи статистиката си на 29-0 в UFC.

Нурмагомедов е решен да завърши образованието си и да се отдаде на своята ферма.

Снимка: Getty Images

"Може да се биеш до 40-годишна възраст, но трябва да има цел. Моята цел беше да стигна до върха и го направих. Нямам друг интерес в ММА. Следващата година ще завърша моето образование. Искам да отделя повече време за учене и да завърша магистратура.", каза той.

Снимка: Instagram

"Купил съм овце, имам склонност да се занимавам с фермата си. Бих искал да се развивам малко в тази област. Имам бик, телета и крави. Бих искал да участвам в неща, в които мога да донеса полза. Не е нужно да е в политика. В момента мога да донеса полза, без да съм политик и това ми стига.", добавя боецът.

Минута, след като ръката му беше вдигната победоносно във въздуха след успеха срещу Джъстин Гейджи, Хабиб обяви, че това е бил последният му мач. Той разкри, че е дал обещание на майка си да не влиза в октагона без подкрепата на своя баща - Абдулманап.

Нурмагомедов-старши почина през юли 2020 г., след като получи усложнения след заразяване с коронавирус.