на живо

Хайнкес: Още не съм решил за "Байерн"

"Футболът се промени от последния ми мач", каза спряганият за нов треньор на баварците специалист

Getty Images

Юп Хайнкес потвърди, че е бил потърсен от ръководството на "Байерн" Мюнхен с молба да води отбора до края на сезона, но все още не е взел окончателно решение дали ще се завърне на скамейката на "Алианц Арена".

72-годишният специалист прекрати треньорската си кариера през 2013 година, след като изведе баварците до първия и засега единствен требъл в историята им - Купа и титла на Германия и трофей от Шампионска лига.

"Няма нищо сигурно още. Трябва да анализирам цялата ситуация. Четири години и половина минаха, откакто напуснах Бавария и оттогава футболът се промени", каза Хайнкес пред германското издание RPonline.

В момента начело на "Байерн" е помощник треньорът Вили Саньол, който пое временно поста след уволнението на Карло Анчелоти. Италианецът беше освободен след тежката загуба с 0:3 от "Пари Сен Жермен" във втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига.

Освен Хайнкес кандидати за треньорското кормило на баварците са Томас Тухел и Юлиан Нагелсман, който в момента води един от съперниците на "Лудогорец" в Лига Европа - "Хофенхайм".