на живо

Хайнкес: Странно е, че имахме толкова положения, а не победихме

"Не сме се предали! Вярвам в момчетата!", каза треньорът на "Байерн" Мюнхен

Reuters

Старши треньорът на "Байерн" Мюнхен Юп Хайнкес не скри разочарованието си от домакинското поражение с 1:2 от "Реал" Мадрид в първия полуфинал от Шампионската лига.

Баварците поведоха, имаха превъзходство и създадоха доста повече ситуации пред вратата на испанския съперник, но допуснаха обрат.

"Имахме толкова много положения, странно е. Не помня друг път да сме създавала толкова ситуации в полуфинален мач, особено срещу отбор като "Реал" Мадрид. Липсваше ни точност при завършващия удар, а в същото време подарихме две попадения на съперника. Принудителните смени на Робен и Боатенг бяха удар за нас, а след това точно преди почивката допуснахме и глупав гол", анализира специалистът.

"Трябваше да се справим по-добре в възникналите трудности в хода на мача. На толкова високо ниво не може да допускаш такива грешки в отбрана и трябва да бъдеш по-ефективен, когато стигнеш до шансове пред противниковата врата. Не заслужавахме да загубим. Вярвам в момчетата и не сме се предали. Победителят се решава след два мача, така че има още най-малко 90 минути. В Мадрид ще направим всичко по силите си, за да стигнем до необходимия ни резултат", добави Хайнкес.