на живо

Халеп сложи край на приказката на 15-годишната сензация

Кори Гоф отпадна на осминафиналите

Reuters

Приказката на 15-годишната Кори Гоф на "Уимбълдън" приключи. Поне засега. Американката загуби с 3:6, 3:6 от Симона Халеп в мач от осминафиналите на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Коко допусна много непредизвикани грешки, докато бившата номер 1 при жените игра солидно от основната линия. Така Халеп се класира за четвъртфиналите на "Уимбълдън" за четвърти път, а в следващия си мач ще се изправи срещу китайката Шуай Джън.

Подвигът на Гоф ще се помни дълго. Тя стартира от квалификациите и постигна шест последователни победи, включително и срещу Винъс Уилямс, Магдалена Рибарикова и Полона Херцог.

Снимка: Reuters

Халеп започна мача убедително и проби още в първия гейм, но след това позволи на американката да го върне. Тя дори стигна до две точки за пробив в четвъртия гейм, но не се възползва от тях. Форхендът на 15-годишната Гоф пък не беше на обичайното ниво и тя допусна много грешки, докато се опитваше да връща топката с много топ спин. Това позволи на румънката да направи нов брейк и впоследствие да спечели първия сет с 6:3.

Добрата серия на Халеп продължи след почивката и тя бързо поведе с 2:0. Напрежението си каза думата и американката направи няколко непредизвикани грешки, които доведоха до нов пробив в полза на световната номер 7. 

Снимка: Reuters

Румънката затвърди брейка и стигна до два поредни мачбола при 5:2 след няколко грешки на Гоф. Американката се измъкна от сложната ситуация и остана в мача, но Халеп сложи край на спора на свой сервис след 6:3.