на живо

Халф на Ливърпул: Печелим срещу Лудогорец и оставаме в Шампионска Лига

Адам Лалана заяви, че мачът в София е решителен за бъдещето на "червените" в турнира

Getty Images/Guliver Photos

Полузащитникът на Ливърпул Адам Лалана изрази мнението си, че предстоящият в сряда мач срещу Лудогорец от втора група на Шампионска Лига ще бъде решителен за бъдещето на английския тим в надпреварата. След четири кръга "червените" заемат трета позиция в класирането с 3 точки. Толкова има и родния шампион Лудогорец, но и двата тима изостават с три от швейцарския Базел, който заема втората позиция, даваща право на участие в елиминационната фаза.

Ливърпул се намира в изключително лоша форма, допускайки загуби във всеки един от последните си четири мача. В неделя "червените" бяха надиграни с 1:3 при гостуването си на аутсайдера Кристъл Палас, а слуховете за уволнение на мениджъра Брендън Роджърс стават все по-упорити.

"Губим и печелим мачовете си заедно, като отбор. Продължаваме да работим и да се трудим.", заяви Лалана.

Според халфа, който бе привлечен от Саутхемптън през лятото, всички играчи в отбора са задължени да спечелят пред пълните трибуни на ст. "Васил Левски".

"Предстои ни тежък мач в сряда и трябва заедно да го спечелим. Задължение сме да победим на всяка цена и да останем в Шампионска лига. Трябва да го направим не само заради нас, но заради феновете, мениджърът и всички, които обичат Ливърпул"

Мачът между Лудогорец и Ливърпул е в сряда от 21:45 и ще бъде излъчен пряко по bTV Action. Коментарното студио започва в 21:00.