на живо

Халф на "Ривър Плейт" пази цял мач и се превърна в герой

Енцо Перес впечатли с изявите си под рамките на вратата

Reuters

Незабравима вечер изживя халфът на аржентинския колос "Ривър Плейт" Енцо Перес. Той се превърна в герой за отбора си при домакинската победа над "Санта Фе" от групите на Копа Либертадорес, която почти класира тима за елиминациите в турнира.

Любопитното в случая обаче е, че Перес не впечатли с уменията в средата на терена, а с тези под рамките на вратата, защото трябваше цял мач да се изявява като страж.

Снимка: Reuters

Причината за кардиналната ротация в тима на Марсело Гаярдо бе големият брой контузени и заразени с COVID-19. Треньорът не можеше да разчита на цели 20 свои футболисти, в това число и на четиримата вратари.

В дните преди мача "милионерите" молят футболната федерация на Южна Америка КОНМЕБОЛ да им разреши да регистрират друг вратар, но оттам им отказват. Затова като страж се налага да застане един от все още здравите полеви играчи.

Отговорността пада върху бившия футболист на "Валенсия" и "Бенфика" Енцо Перес. Аржентинският халф слага ръкавиците и не само, че изиграва пълни 90 минути, но и става Играч на мача.

Снимка: Reuters

Той допусна един гол във вратата си, дело на Келвин Осорио в 73-ата минута. Това попадение обаче не бе достатъчно за гостите от Колумбия, тъй като точни за домакините бяха Фабрисио Ангилери и Хулиан Алварес в 3-тата и 6-ата минути.

Снимка: Reuters

Перес бе награден за Играч на мача, след като отрази 5 удара в очертанията на вратата си.

Постижението на аржентинците е още по-голямо, след като те успяха да съберат едва 11 футболисти за срещата и не разполагаха с резерви.

Снимка: Reuters

Това обаче не спря "Ривър Плейт", а тимът запазва първото място в своята група в Копа Либертадорес.