на живо

Хамилтън взе трофея, а Ботас открадна шоуто на наградите на Формула 1

"Мерцедес" с пореден триумф на церемонията в Париж

Люис Хамилтън е големият победител в наградите на Формула 1 за 2019 г. Британецът очаквано беше отличен за най-добър пилот, след като спечели за шести път в своята кариера световната титла. 

Пилотът на "Мерцедес" победи в 11 от всичките 21 старта през сезона, като в колекцията му вече липсва само една титла, за да изравни рекорда на легендарния Михаел Шумахер. Очаквано неговият отбор спечели при конструкторите. "Мерцедес" също се нареди на първо място в крайното класиране след края на сезона.

След Хамилтън в класацията при пилотите се нареди неговият съотборник Валтери Ботас, който се появи на сцената в Париж с... болида си.

На трето място остана пилотът на "Ред Бул" Макс Верстапен, който получи и приза за представяне на годината заради зрелищната битка, която проведе в Шарл Льоклер по време на Гран при на Великобритания.

Снимка: Getty Images

За цялостен принос беше награден легендарният трикратен шампион на Формула 1 Ники Лауда. Той получи признанието посмъртно, след като почина и потопи в скръб целия спортен свят през май 2019 г.

За най-добър млад пилот беше отличен 23-годишният Александър Албон от "Ред Бул", който направи дебюта си във Формула 1 през 2019 г. и завърши на 8-о място в крайното класиране.