на живо

Ханс-Дитер Флик, който печели трофей на всеки 11 мача (ВИДЕО)

С "Байерн" той повтори постижението на Гуардиола с "Барса" от 2009 г.

Ханс-Дитер Флик, който печели трофей на всеки 11 мача (ВИДЕО)

На 3 ноември 2019 г. Ханс-Дитер Флик застана начело на "Байерн" Мюнхен. Тогава никой не мислеше, че той ще остане дълго. Още по-малко бяха тези, които бяха сигурни, че ще сътвори история. 

Вчера (11 февруари) Флик успя да се нареди сред най-великите. Направи го по своя начин - без фанфари, скромно, но категорично. 

Снимка: Reuters

Под негово ръководство "Байерн" Мюнхен спечели трофея от световното клубно първенство. На финала баварците победиха мексиканския "Тигрес", което само по себе си не е някакво голямо постижение. 

Но да оставим цифрите да говорят! Откакто Флик стана треньор на "Байерн", тимът спечели 6 трофея, при това в рамките на един сезон. През кампания 2019/2020 баварците триумфираха в Шампионската лига, Световното клубно първенство (финалите бяха изместени за 2021 г. заради пандемията от коронавирус) и в мача за Суперкупата на Европа. Освен това те спечелиха титлата, Купата и Суперкупата на Германия. 

Снимка: Reuters

Само още един друг отбор е правил подобно нещо - "Барселона" през 2009 г. Тогава каталунците, под вещото наставление на Хосеп Гуардиола, спечелиха титлата, Купата на краля и Суперкупата на Испания. В Европа триумфираха в същите турнири - Шампионска лига, Световно клубно първенство и Суперкупата на Европа.

Флик е бил начело на тима в точно 68 мача до момента, в които записа само 5 загуби (да, по-малко са от купите) и 6 равенства. 

Общо взето, на всеки 11,3 мача Ханс-Дитер Флик печели по един трофей! Впечатляващо, нали?

Снимка: Reuters

Треньорът беше в основата на историческо постижение преди няколко месеца, когато баварците прегърнаха красивия трофей в Шампионска лига след 11 победи. Нито един друг отбор в историята на турнира не беше печелил всичките си срещи по пътя към върха!

Освен Флик, трима негови футболисти също имат повод да нарекат титлата от Световното клубно първенство "историческа". Бенжами Павар, Корентин Толисо и Лукас Ернандес бяха част от шампионския отбор на Франция за световното първенство през 2018 г. Така те се превръщат в първенци на света не само на национално, но и на клубно ниво!

Снимка: Reuters