на живо

Хаотичен Тунис изпусна победата срещу Ангола (ВИДЕО)

"Орлите на Картаген" разочароваха в първия си мач от турнира за Купата на Африка

Хаотичен Тунис изпусна победата срещу Ангола (ВИДЕО)

Гол в заключителните 20 минути осигури неочаквана точка за Ангола срещу Тунис в първа среща от Група 5 на турнира за Купата на африканските нации. Макар да играха под очакванията, водените от селекционера Ален Жирес тунизийци бяха в отлична позиция да спечелят срещата на стадиона в египетския град Суец, водейки в резултата още след първото полувреме.

Анголците рядко застрашаваха вратата на шампионите в турнира от 2004 г., но все пак съумяха да използват скоростта при акциите си в нападение и изравниха. Така "черните антилопи" се завърнаха положително на голямата сцена в Африка, след като не бяха играли в турнира от 2013 г.

Снимка: БГНЕС

След липса на интересни ситуации в първия половин час на двубоя, Тунис издебна грешка в отбраната на Ангола и контраакция, развита за едва петнайсетина секунди, завърши с лекомислено нарушение на левия бек Пайсо срещу атакуващия халф Наим Слити в наказателното поле. Капитанът Юсеф Мсакни бе безупречен при дузпата, отбелязвайки 15-ия си гол за националния тим.

Снимка: БГНЕС

"Орлите на Картаген" се фокусираха върху играта в защита след почивката, и макар да имаха шансове за качествени скоростни нападения, ги пропиляваха с прибързани действия и прекалено много неточни пасове на дълго разстояние. Рисковият консервативен подход не бе оправдан, след като Ангола изравни в 73-ата минута. Удар на капитана Матеус бе отразен лошо от вратаря Фарук Бен Мустафа, който остави топката на идеална позиция за добавката на Джалма Кампос.

Двата тима отново поделиха по точка в мач от надпреварата, след като преди 11 години, през 2008 г., направиха 0:0 на територията на Гана.

Във втория кръг от груповата фаза Тунис излиза срещу Мали, докато съперник на Ангола е дебютантът Мавритания.