на живо

Хърн: Ако трябва първо ще нокаутираме Пулев, но мач Джошуа - Фюри ще има

"Всички искат британски мач за обединение на титлите", заяви промоутърът на Ей Джей

Reuters

Промоутърът на шампиона в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) Антъни Джошуа - Еди Хърн, е убеден, че мач между неговия клиент и носителя на пояса на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри ще се случи и то скоро!

Такъв сблъсък би определил абсолютния шампион в тежка категория. 

Само че Джошуа първо трябва да защити титлата си на Международната боксова федерация (IBF), а главен претендент за нея е Кубрат Пулев. Двете страни водеха преговори за мач през лятото на 2020, но след победата на Фюри над Дионтей Уайлдър, Хърн заговори за британски сблъсък. Пред "Скай Спортс" той заяви, че това не изключва среща с българския боксьор.

Снимка: Reuters

"Промоутър на Пулев е Боб Аръм. Говорих с Топ Ранк веднага след мача. Всички са категорични. Всички искат такъв мач - Антъни Джошуа, Тайсън Фюри, Топ Ранк. Има някои проблеми за излъчването, с които трябва да се справим. Не са трудни", заяви Хърн и добави:

"Обещавам ви, че такъв мач ще има! Ако трябва ще се боксираме с Пулев и ще го победим. Ако трябва Фюри ще се боксира с Уайлдър и пак ще го победи. Така ще стане! Фюри ще победи Уайлдър, а Джошуа ще нокаутира Пулев, въпреки че Боб Аръм твърди, че ще е трудно. Ще ви дадем този мач! Ще направим всичко възможно!"

"Имаме възможност да предприемем действие и Пулев да почака, а през лятото да организираме мач за обединение на титлите. Чакаме Уайлдър, който може да поиска реванш от Фюри. Тогава нямаме избор, освен да се изправим срещу Пулев, а след това срещу победителя от Фюри - Уайлдър", уточни още промоутъра.

Самият Пулев заяви пред bTV, че преговорите с щаба на Джошуа не се развиват в желаната от него посока. Очакваше се те да приключат до 14 февруари, но договор все още не е подписан. 

Според българина, от щаба на британеца се опитват да избягат от мач с него. Ако Джошуа не защити титлата си, то коланът ще бъде овакантен, а Пулев ще се боксира за него със следващия в ранглистата на организацията.