на живо

Хърватите разграбиха допълнителните 1230 билета за финала за 30 минути

5 чартърни полета излитат от Загреб за Москва днес и утре

Reuters

1230 хървати хванаха последния... самолет за финала на световното първенство в Русия! Точно толкова билети предложи на привържениците местният футболен съюз.

Ценните пропуски бяха пуснати в продажба в 1:00 часа през нощта на 13 срещу 14 юли и намериха своите притежатели за по-малко от 30 минути. Хърватските футболни шефове зарадваха запалянковците, след като откупиха от ФИФА част от върнатите билети за финала. Те са от категория 3 и струват по 451 евро. 

За да стигнат до стадион "Лужники", където ще се реши съдбата на титлата, а Хърватия ще се изправи срещу Франция, местните фенове ще използват 5 чартърни полета, които тръгват от Загреб през целия ден. 

"Всеки фен е важен! От влизането на Хърватия на четвъртфиналите 7496 човека са пътували с чартърите. Сред тях е и майката на Анте Ребич, която искаше да гледа сина си. Властите, които отговарят за издаването на пътническите документи, работят с удължено работно време", казаха от Министерството на вътрешните работи на Хърватия.

Очаква се на стадиона за мача срещу Франция да има 15 000 хървати, които да подкрепят любимците си. 

Освен с чартърите, част от тях ще пристигнат в Москва с личните си автомобили, въпреки че ще трябва да пропътуват 2000 км.