на живо

Хърватски ултраси нападнаха трима сръбски ватерполисти. Единият се спаси в морето

Местните фенове преследвали спортистите с метални тръби

Грозни сцени по красивото хърватско крайбрежие! Жителите и туристите в Сплит станаха свидетели на жестоко нападение срещу трима представители на сръбския тим по водна топка на "Цървена звезда" от страна на местни ултраси, което завърши... в Адриатическо море.

Трима ватерполисти на тима - Александро Крал, Милош Максимович и Душан Васич, седнали в кафене близо до крайбрежната алея. Те били облечени с дрехи с емблемата на своя клуб. Според тяхната версия, първи това забелязал сервитьорът, който не останал безразличен. Заради грубото му поведение тримата решили да сменят кафенето, но били причакани на входа от хърватски ултраси с метални тръби. 

Ватерполистите получили няколко удара в главите, гърбовете и краката. Успели да побягнат от нападателите, а Крал дори скочил в морето пред погледа на изненаданите туристи.

От "Цървена звезда" благодариха на случайните минувачи, които веднага се притекли на помощ на спортистите. 

Тримата имат синини и натъртвания, но не и сериозни наранявания. 

Нападението се случва часове преди срещата между "Цървена звезда" и "Морнар" Сплит от регионалната лига. Ръководствата на двата клуба са се договорили след инцидента мачът да бъде отложен, а сръбските ватерполисти вече са потеглили към Белград.