на живо

Хърватски журналист: Григор Димитров е с отрицателен тест за COVID-19

"Той се чувства добре", заяви Давор Буразин

Reuters

Григор Димитров е дал отрицателен резултат на тест за COVID-19 преди няколко дни. Това обяви хърватският журналист Давор Буразин в своя профил в социалните мрежи. 

Българският тенисист се чувства добре, уточнява още журналистът от "Ютарний лист". Новината все още не е потвърдена от Григор.

Григор Димитров информира, че пробата му за коронавирус е положителна на 21 юни, часове преди финала на втори мини турнир от "Адриа Тур" - надпревара, организирана от Новак Джокович в страните от бивша Югославия. Това доведе до прекратяване на турнира и остри упреци към българина. Сръбските медии и бащата на Джокович заявиха, че Димитров се е чувствал зле, но не е пожелал да се тества. От щаба на българина отрекоха. 

Цялостната организация на турнира и липсата на социална дистанция между играчи и фенове доведе до редица критики към Джокович. 

Снимка: Lap.bg

Според Буразин, и друг от заразените участници в турнира - Борна Чорич, е дал отрицателна проба за COVID-19. Той е прекарал 14-дневна карантина. 

Новак Джокович и съпругата му - Йелена, които също обявиха, че са заразени, впоследствие заявиха, че са дали отрицателни проби.

Между турнирите в Белград и Задар Димитров се прибра в родния си град Хасково. Той проведе занимание с треньора си Кристиан Гро, който също беше заразен с COVID-19, срещна се с кмета и се снима с фенове. Всички проби на контактните му лица бяха отрицателни.