на живо

"Херта" отстрани Саломон Калу заради ръкостискания и песни (ВИДЕО)

Футболистът показа неприемливо поведение в ситуация на паднемия

Как ще се промени футболът заради пандемията от коронавирус? Драстично! И вече го виждаме.

А футболистът на "Херта" Саломон Калу даже го усети на свой гръб! Той беше отстранен от отбора за наказание, тъй като се държа неприемливо по време и след тренировка.

В "Херта" вече тренират на малки групи, но на футболистите им е забранено да се ръкуват и като цяло да се докосват, докато са на базата на тима. Калу явно не зачита тези указания, тъй като сам публикува в социалните мрежи видео, на което се вижда как се забавлява в съблекалнята.

Прегрешенията на футболиста са няколко. Първо той се здрависва със служители на клуба и свои съотборници, след това пее песничка за коронавируса, а накрая влиза в стаята, в която тестват неговия съотборник Джордан Торунарига за коронавирус. Последното е стриктно забранено!

Във видеото още се чува как футболистите на "Херта" се оплакват намаляването на заплатите заради спрените мачове и пандемията.

Калу бързо изтри видеото и се извини за поведението си.

"Съжалявам, ако оставих впечатление, че не приемам коронавируса сериозно. Искам да се извиня за това. Реалността е точно обратната, защото аз наистина се притеснявам за хората в Африка, където здравната система не е толкова добра, колкото в Германия. Бях развълнуван, че тестът ми беше отрицателен. Искам също да се извиня на всички, които се появиха във видеото. Те не знаеха, че излъчвам на живо и не исках да ги въвеждам в тази ситуация", заяви той.