на живо

Хеттрик на Икарди и рекорд на Мбапе при нов разгром на ПСЖ срещу "Сент Етиен" (ВИДЕО)

Парижани нямат загуба от "зелените" вече в 20 поредни мачa

Хеттрик на Икарди и рекорд на Мбапе при нов разгром на ПСЖ срещу "Сент Етиен" (ВИДЕО)

"Пари Сен Жермен" за пореден път премина като товарен влак през един от най-големите си съперници в исторически план. В среща от четвъртфиналите в турнира за Купата на лигата шампионите на Франция разгромиха гостуващия "Сент Етиен" с 6:1, след като преди по-малко от месец спечелиха шампионатната си среща като гост на същия опонент с 4:0.

"Зелените" остават без успех срещу ПСЖ от края на 2012 г. в 20 поредни двубоя от съперничеството и се превърнаха в първия отбор в историята, допуснал 100 гола при визита на парижкия тим в официален мач на "Парк де Пренс" (общо 103).

Снимка: Getty Images

Домакините поведоха още след 110 секунди игра, когато Мауро Икарди преодоля вратаря Джеси Мулен с хубав завършващ удар. От състава на "Сент Етиен" липсваха редица ключови футболисти, но въпреки това тимът на Клод Пюел започна да затруднява домакините с опасни атаки в средата на полувреме. Точно тогава обаче Уесли Фофана получи втори жълт картон и остави отбора си в намален състав.

Само 8 минути по-късно ПСЖ се възползва от предимството си - Неймар бе точен в шести пореден двубой на шампионите. А малко преди почивката нескопосан опит за изчистване на Тимотее Колоджейчак доведе до куриозен автогол на Мулен след невероятен четворен рикошет.

Снимка: Getty Images

След почивката Икарди оформи първия си хеттрик от март 2018 г. насам, с попадения в 49-ата и 57-ата минута. Аржентинецът има 17 гола в 19 мача от старта на сезона. И за двата му асистира Килиан Мбапе, който след още 10 минути се възползва от пас на нападателя, за да се разпише за 6:0. Младата суперзвезда бе точен в осми пореден двубой на ПСЖ, изравнявайки клубния рекорд на Карлос Бианчи от сезон 1979/80. В 71-ата минута Йоан Кабай се разписа от дузпа и така "Сент Етиен" стана едва третият тим, отбелязал гол на "Парк де Пренс" за кампанията.

ПСЖ записа осма поредна победа във всички турнири, докато "Сент Етиен" загуби за шести път в последните си девет двубоя. Парижани се присъединиха към "Олимпик" Лион, "Реймс" и "Лил", които също си осигуриха участие на полуфиналите в турнира, чийто рекордьор по спечелени трофеи е именно "Пари Сен Жермен" с осем. 

Снимка: Getty Images

Тагове: