на живо

Хеттрик на Кристиано Роналдо класира Реал (Мадрид) на полуфинал

Реал достигна тази фаза на турнира за шести пореден път

Getty Images

Кристиано Роналдо вкара и трите гола за победата на Реал (Мадрид) с 3:0 срещу Волфсбург, с което испанският гранд се класира на полуфиналите в турнира Шампионска лига.

Реал (Мадрид), който ще играе за шести пореден път на полуфинал в Шампионската лига, стартира мача с два гола пасив.

Само 16 минути след началото центриране на Дани Карвахал в наказателното поле на Волфсбург се отклони от защитник и попадна на крака на притичалия Роналдо, който вкара за 1:0.

Той пропусна шанс да се разпише още в следващата атака, когато топката беше изчистена в корнер точно преди да стреля с глава, но от последвалия ъглов удар португалецът вкара за 2:0. Той засече с глава на близка греда подаването на Тони Кроос.

Роналдо вкара третия си гол, който осигури класирането на "белите" в следващата фаза на турнира, в 77-та минута. Той стреля от пряк свободен удар, а топката премина между застаналите на стената Джошуа Гилавогуи и Налдо, за да се оплете в мрежата на Диего Беналио.

Хеттрикът на португалецът е негов пети в Шампионска лига. Така той изравни постижението на Лионел Меси. Освен това, Роналдо има 16 гола в десет мача през сезона и изостава само с едно попадение от собствения си рекорд, поставен през 2014.