на живо

Хеттрик на Робърта класира "Левски" на 1/4-финал за Купата на България

"Сините" обърнаха 10 от "Берое"

Lap.bg

"Левски" е на 1/4-финал за Купата на България след победа с 3:1 над "Берое". "Сините" се наложиха над 10 от "зелените" благодарение на хеттрик на Найджъл Робърта.

Домакините бяха в ролята на догонващи от 27-ата минута, когато Камбуров вкара 25-ия си гол срещу "Левски". След това обаче Робърта се разписа на три пъти - в 38-ата, 66-ата и 90-ата минути, за да присъедини тима си към "Локомотив" Пловдив, ЦСКА, "Лудогорец", ЦСКА 1948 и "Арда" Кърджали.

Близо 30 минути "Левски" игра и с човек повече след изгонването на Карлос Охене.

Снимка: Lap.bg

В началото на срещата домакините изглеждаха доста неориентирани и в 27-ата минута левият бек Фейсал Рерас направи груба грешка в наказателното поле в опит да изчисти топката. Той повали играч на "Берое", а от бялата точка Мартин Камбуров бе безкомпромисен.

Играчите на Славиша Стоянович изравниха само 11 минути по-късно. Робърта се разписа директно от пряк свободен удар.

Снимка: Lap.bg

В 61-ата минута Карлос Охене изпусна нервите си и настъпи Мартин Петков, за което получи червен картон. Пет минути след това Илия Юруков бе съборен в наказателното поле, а от бялата точка Робърта оформи обрата - 2:1.

До края на двубоя вратарят на "Берое" Генадий Ганев направи няколко спасявания, но нямаше какво да стори в последната минута, когато Робърта подпечата хеттрика си след груба грешка в защитата на гостите от Стара Загора.