на живо

Хиляди посрещнаха треньора на хърватите в Босна (ВИДЕО)

Златко Далич се прибра в родния си град след успеха

Селекционерът на националния отбор на Хърватия - Златко Далич, бе посрещнат от хиляди фенове на стадиона на родния му град Ливно в Босна и Херцеговина. На стадиона бе изградена специална сцена, на който треньорът на световните вицешампиони се появи, за да обере аплодисментите и признателните скандирания на неговите съграждани.

Далич зави, че ще продължи да води хърватския тим, ако бъде подкрепен и от ръководството. Преди седмица треньорът на вторите в света поиска драстично увеличение на заплатата, за да остане начело на "ватрените".

По данни на градската управа на Ливно, в празненствата са се включили малко над 50 000 души. За тяхното добро настроение бе организирана и музикална програма с известни босненски изпълнители.

Празненствата в родния град на световния вицешампион започнаха с пристигането му. Той бе посрещнат от група народни певици, които му посветиха песен, написана специално за него.

"Чувствам се страхотно, не съм уморен от тази любов изобщо. Посрещнаха ме топло в много градове в Хърватия, но този в Ливно е специален, защото съм си у дома. И от тук искам да изправим на целия свят едно послание за мир, любов, обединение и толерантност. Горд съм, че обичаме своето и уважаваме чуждото. Да се държим достойно и да се гордеем с това. След 35 години се връщам тук като втори в света, благодаря ви за всичко", каза Далич пред развълнуваните фенове. 

Вечерта завърши с песен, посветена на любовта в изпълнение на Далич и известният хърватски певец Мирослав Шкоро.