на живо

Хирург, който сменя пола за 18 часа, ще свири на "Реал"

Сезар Новал е един необикновен лекар с интересно хоби

След като впечатли медицинския свят с успешното извършване на операция за смяна на пола само за 18 часа, Сезар Новал насочи вниманието си към срещата от испанската Ла Лига между "Ейбар" и "Реал" Мадрид в събота, на която ще бъде рефер.

Пластичният хирург от Валенсия, който постига големи успехи в САЩ, е изключителен професионалист и е смятан за звезда в своите среди. Той обаче има една голяма страст - съдийството по футболни мачове.

В едно свое интервю Новал разкрива, че някои играчи от елитната дивизия на Испания, сред които и Серхио Рамос, са се консултирали с него относно определени козметични процедури.

За доктор Новал ролята на помощник-съдия е хоби. Във визитката си има мачове на "Реал" и "Атлетико" Мадрид, както и наряди за Лига Европа.

Като хирург няма никакви проблеми да извърши операция за смяна на пола за 18 часа (процес, който в Испания обикновено отнема между 2 и 10 години) или да сложи нов имплант. Но като рефер, той трябва да се придържа към правилата на Испанската футболна федерация, а мълчанието е едно от тях.

Срещата от Ла Лига между "Ейбар" и Кралския клуб е в събота. В момента "Реал" се намира на шесто място, като е в серия от две поредни победи в шампионата и изостава на 4 точки от лидера "Барселона". Отборът на "Ейбар" е 13-ти с 15 точки.