на живо

"Хлапетата" на Гарсия изхвърлиха и "Манчестър Сити" от Шампионска лига

"Олимпик" Лион на полуфинал след сензационен успех с 3:1

"Хлапетата" на Гарсия изхвърлиха и "Манчестър Сити" от Шампионска лига

След като взе скалпа на "Ювентус" в осминафиналите, френският "Олимпик" Лион поднесе нова изненада в Шампионската лига! "Хлапетата" на Руди Гарсия елиминираха "Манчестър Сити" след успех с 3:1 и се класираха за финалната четворка.

В полуфиналите техен съперник ще бъде още един от фаворитите - "Байерн" Мюнхен (19 август (сряда), 22:00 ч., bTV Action). Другият сблъсък също противопоставя Франция и Германия - "Пари Сен Жермен" срещу "Лайпциг".

На "Жозе Алваладе" в Лисабон "Олимпик" Лион поведе в 24' с попадение на Максуел Корне, който се възползва от колективна грешка на "гражданите". Любопитното е, че това е четвърти гол за Корне в турнира през последните два сезона, а всички тях е отбелязал във вратата именно на "Манчестър Сити".

Снимка: Getty Images

Островитяните все пак възстановиха равенството чрез Кевин Де Бройне в 69', но "хлапетата" наказаха тима на Пеп Гуардиола на контраатака и изковаха победата с два гола на влезлия като резерва Муса Дембеле. В 79' Карл Токо Екамби, който бе зад защитата, пропусна топката, а Дембеле излезе сам срещу вратаря и отбеляза. Ситуацията бе разгледана със системата за видеоповторения VAR и в крайна сметка реферът Дани Макели зачете попадението.

"Сити" отговори седем минути по-късно с отлична атака, завършила с непростим пропуск на Рахийм Стърлинг. Английският национал прати топката в трибуните от два метра и на празна врата.

Минута по-късно французите сложиха точка на спора с втори гол на Дембеле.

Снимка: Getty Images

Така за първи път от сезон 1995/96 полуфиналите на Шампионската лига ще преминат без английски или испански тим. Два клуба от френската Лига 1 във финалната четворка на евротурнир не е имало от 1993 г., когато "Пари Сен Жермен" и "Оксер" стигат до тази фаза в турнира за Купата на УЕФА.

В същото време сензационното отпадане означава, че мениджърът на "Манчестър Сити" Гуардиола се провали в четвъртфиналите на Шампионската лига за трета поредна година. Докато бе начело на "Барселона", а след това и на "Байерн", испанският специалист класира отборите си на полуфинал в 7 от 7 случая.

Снимка: Getty Images