на живо

"Хофенхайм": Ще играем с бразилски българи

Германският тим публикува интересен материал на клубния си сайт

Германският "Хофенхайм", който в четвъртък гостува на "Лудогорец" в двубой от втория кръг на Лига Европа, публикува интересен материал на официалния си сайт. Статията е посветен на родния шампион и започва с: "Разград може и да няма бразилски усет, но клубът ще даде на "Хофенхайм" две южноамерикански нощи".

"Девет бразилци има в състава на постоянните шампиони в "А" група и имат голям принос към успеха на клуба, който постигна магическото постижение да спечели титлата във всеки свой сезон в елитната група: От 2012 до 2017 г. "Лудогорец" спечели 6 титли и 2 купи на страната", пише още в материала, озаглавен "Лудогорец Разград: бразилските българи".

Статията проследява успехите на "Лудогорец", сред които героичното влизане в Шампионска лига със спасяванията на Козмин Моци.

Приказката на "орлите" е определена като "впечатляваща история на успеха, която освен от бразилските попълнения, е осъществена от българския фармацевтичен бизнесмен и олигарх Кирил Домусчиев".

Любопитното е, че редакторите на сайта са допуснали грешка, поставяйки за основна снимка на Абел Анисе. Полузащитникът не е българин, нито бразилец, а мадагаскарец.

Тагове:

@