на живо

Холандци се били на страната на феновете на "Юве" срещу "Аякс" (ВИДЕО)

Всичките 120 задържани италианци са екстрадирани веднага в родината си

Reuters

Боят между фенове на "Ювентус" и "Аякс" по холандските улици, който предшества сблъсъка между двата футболни тима от четвъртфиналите на Шампионската лига, е бил планиран предварително, а на страната на "гостите" са се били и местни ултраси. Това твърди италианското издание "Кориере дела сера". 

Според италиански пратеник в Холандия, където се игра мачът, завършил 1:1, конфликтът не е разпален от ултрасите на "Юве", а от привърженици на местния "Деен Хаг". 

Фракциите на холандците и италианците са близки. Местните привърженици пък са във вражда с феновете на "Аякс" от дълги години. Според италианското издание, привърженици на "Деен Хаг" са се внедрили в мирния протест срещу скъпите билети на феновете на "Юве", който е прераснал в масово сбиване.

След намесата на полицията и използването на водни оръдия и сълзотворен спрей, тълпата беше разпръсната и до по-сериозни наранявания не се стигна. 

Снимка: Reuters

120 италиански фенове бяха задържани след боя. У тях бяха намерени ножове, метални палки и лютив спрей. Всичките те са освободени с условието веднага да се върнат в родината си и да не присъстват на мача. 

Реваншът между двата тима, който ще определи полуфиналиста в най-силния европейски клубен турнир, е на 16 април.