на живо

Холандците уверени в успеха над България (ВИДЕО)

Ван Перси и Строотман са аут за сблъсъка с "лъвовете"

Ден преди сблъсъка между Холандия и България от лагера на "лалетата" демонстрираха увереност, въпреки слабата си форма. Селекционерът Дик Адвокаат не може да разчита на две от звездите си - Робин Ван Перси и Кевин Строотман.

Холандските медии подчертаха, че и двата отбора ще се борят всячески за победата. Интересен факт е, че нито един журналист не е чакал българския национален отбор на летището, въпреки че "лъвовете" са пред холандците в класирането на група "А".

На пресконференцията преди двубоя Дик Адвокаат заяви, че в състава му няма да има много промени от предходните срещи. Ван Перси е аут заради контузия в коляното. Тони Вилена пък ще замени наказания Кевин Строотман. Все пак може да се очакват и ротации в защитата и халфовата линия на отбора.

В последния мач срещу Франция в отбрана за „лалетата” играха Блинд, Де Врай, Хоед и дебютанта Фосу-Менса. В халфовата линия пък шанс получиха Строотман, който беше изгонен с червен картон, Вайналдум, Снайдер, Робен и Промес.

Янсен се очаква да води холандската атака, а на вратата по всяка вероятност ще е Силесен.

Именно по темата с ротациите Адвокаат направи интересно сравнение, като заяви, че Франция например разполага със състав от 40 футболисти, докато при Холандия към момента не е точно така.

Адвокаат добави, че в този мач "лалетата" срещат отбор, с когото могат да се мерят и че не се притеснява. Според него Холандия разполага с достатъчно , за да победи България, но специалистът все пак подчерта, че успехът е много важен и за "лъвовете".

Спрягана информация относно българския състав е, че нападателят на "Дженоа" Андрей Гълъбинов ще започне като титуляр в Амстердам.