на живо

Холандия плаши "лъвовете" на Хубчев със 17-годишен талант

Матайс Де Лихт от "Аякс" получи повиквателна за световната квалификация

Getty Images

17-годишен талант на "Аякс" е в състава на Холандия за срещата от груповата фаза на квалификациите за световното първенство по футбол в Русия през 2018 г.

Селекционерът Дани Блинд ще разчита на защитника Матайс Де Лихт за гостуването в София. Той има само 13 официални мача в кариерата си, но силното му представяне в Лига Европа е направило впечатление на треньора.

"Де Лихт е много млад, но много добър. Следим изявите му от известно време. С представянето си в реванша срещу "Копенхаген" ме убеди, че заслужава повиквателна.", обясни Блинд.

Роля за повиквателната за Де Лихт имат и контузиите на опитните Джефри Брума и Върджил Ван Дайк. За първи път в състава е и 23-годишният защитник на "Лацио" Уесли Худ. В София за мача на 25 март ще пристигнат и големите звезди на холандския национален отбор Ариен Робен, Уесли Снайдер и Кевин Строотман.

Българският национален отбор е на четвърто място във временното класиране в групата с две победи и две загуби. "Лалетата" пък са втори с две победи, загуба и равенство.