на живо

Холандският специалист Гуус Хидинк официално беше назначен днес за временен мениджър на Челси

Той ще наследи Жозе Моуриньо

Холандският специалист Гуус Хидинк днес официално беше назначен за временен мениджър на Челси, като той ще наследи удолнения Жозе Моуриньо, потвърди клубният сайт.

Информацията, че Хидинк за втори път ще бъде временен мениджър излезе още в четвъртък, а днес официално е потвърдена от сините от Лондон. 69-годишният специалист вече беше на Стамфорд Бридж през 2009-а година, когато беше отстранен Луис Фелипе Сколари и под негово ръководство беше спечелена Купата на Англия. Сега отново е назначен до края на сезона.

"Нашият собственик Роман Абрамович и съветът на директорите са убедени, че Хидинк ще свърши работата, която се иска от него. Той е човекът, който може да извади максималното от този състав, се казва още в официалното съобщение на клуба.

"С нетърпение чакам момента, когато ще започна работа с играчите и хората от щаба на този велик клуб. А още с по-голяма радост чакам срещите с привържениците, коментира назначението си Хидинк, който в предишния си престой заведе Челси на полуфинал в Шампионската лига, където беше спрян в доста скандални мачове от Барселона и с помощта на турския рефер Джунейт Чакър.

Днес в срещата със Съндърланд Челси ще бъде воден от помощниците Стив Холанд и Еди Нютюн, които ще влязат в щаба на Хидинк. Поражението от Лестър с 1:2 в понеделник пък беше последната среща на Жозе Моуриньо преди да бъде уволнен в следващите дни.